Fredheim skolekorps

Historie

Hvorfor og hvordan ble Fredheim skolekorps til?

Det hele startet i 1976, da Håkon Kristiansen var rektor på skolen. Han og flere andre syntes det var trist at skolen og kretsen måtte ut og "låne" musikk til de forskjellige arrangementene. Ut ifra dette kom ønsket om et eget skolekorps tilhørende skolen og kretsen, og slik ble det.

Etter initiativ fra ei gruppe som kalte seg "instruktørene"; Kari Hals (notekursansvarlig), Birger Fremstad, Svein Hasle, Håkon Kristiansen og Svein Leonardsen, blei det invitert til foreldremøte, og dermed var spillet i gang.

Den 8. mars 1976 var det konstituerende møte, og Fredheim skolekorps ble en realitet. Korpsets første dirigent var Svein Hasle, men denne jobben var bare midlertidig. Nils Erik Lister tok over dirigentpinnen, og dirigerte korpset i 5 år. I 1983 tok byens nye organist og korpsdirigent Jostein Fikstvedt over etter Nils Erik Lister, og var korpsets dirigent helt fram til sommeren 2005. Siden da har korpset blitt dirigert av Gry Pladsen og senere Jon Kristian Solberg, Karsten Aarestrup, Håkon Strandlie, Camilla Brinchmann og Lars Erik Tandsæther. Dagens dirigent er Silje Austdahl.