Fredheim skolekorps

Uniformen

Uniformen er stas-antrekket i korpset. Fredheim skolekorps sin uniform er litt annerledes enn en klassisk korpsuniform. Den ser ikke så formell og militær ut, og skiller seg ut blant andre. Det er stas! Det at den ikke er så formell betyr ikke at man ikke må følge kleskoden beskrevet under. Alle skal være likt kledd. Om dere har problemer med å skaffe noe av det som beskrives, så ta kontakt. Vi har en del tilbehør på lager. F.eks. når det kommer til helt sorte sko.

Aspiranter:

Busserull, lue med Fredheim-pin, veske med regnfrakk, korpsgenser, og korps-t-skjorte. Dere skaffer selv ensfarget, sort bukse, og helt sorte sko til uniformen. Dere må også ordne med ensfarget, «jule-rød» hals. Noen strikker denne selv, andre kjøper buff eller pologenser (og klipper evt. til denne).

 

Mellomkorpset:

Nå får dere også nikkers. Til denne må dere selv skaffe røde strømper/strømpebukse. Noen har ensfargede fotballstrømper eller nikkers-strømper. Husfliden pleier å ha røde strømpebukser utenom jule-sesongen.

 

Vasking av uniform:

Genser og t-skjorte vaskes på 40 grader. Busserullen behandles som en finskjorte, og skal være skrukkefri. Vaskes ved behov. Nikkersen vaskes på ullprogram. Strykes til lett press foran og bak, som en dressbukse. Lua skal renses, så skjermen ikke går i stykker.


Om noe blir for lite eller går i stykker, så ta kontakt med uniformsansvarlig Inger Marie Fagerhaug. 😊