Fredheim skolekorps

Fredheim skolekorps

Fredheim Skolekorps ble stiftet 8. mars 1976, og tilhører Fredheim skolekrets i Nordbyen i Gjøvik. Korpset består av brassbesetning, det vil si at det kun finnes messinginstrumenter og slagverk.

Dirigent for hovedkorpset er Kristine Legernæs.

Korpset rekrutterer hovedsakelig sine medlemmer fra Fredheim barneskole, men korpset tar gjerne i mot musikanter fra andre kretser. Hovedkorpset øver hver mandag (fellesøvelse) på Fredheim barneskole.
Fredheim har i dag 46 aktive medlemmer fordelt på hovedkorps, mellomkorps og aspiranter! 

Det. sosiale miljøet er viktig i korpset, og særlig populært er det med mandagspausa der det serveres boller o.l og saft. I tilllegg drar vi på turer sammen til inn- og utland. Sommeren 2016 gikk turen til Italia i anledning korpset 30-årsjubileum, i år gikk turen til landsfestivalen og NM i Bergen som en flott avslutning før sommerferien. 

Flere av Fredheims tidligere musikanter har fortsatt sin musikalske karriere i blant annet Gjøvik Bybrass, Oslofjord brass, Jaren hornmusikkforening og H.M. Kongens Garde, noe vi er veldig stolte av. Fredheim deltar på ulike konkurranser og arrangementer gjennom året, der vi har oppnådd mange gode resultater.

Blant folk blir vi godt lagt merke til på grunn av våre unike uniformer, bestående av busserull og nikkers.

Ta gjerne kontakt med gjennom korpsets e-post fredheimskolekorps@gmail.com